ایران کشوری 4 فصل می باشد که در مناطق مختلف آن امکان رشد و پرورش گونه های مختلف گیاهی وجود دارد. این موضوع باعث شده است تا کیفیت محصولات کشاورزی تولید شده در کشورمان، نسبت به کشورهای همسایه بالاتر باشد و ایران به قطب اصلی صادرات میوه در منطقه تبدیل شود. بیشترین صادرات ایران به کشورهای اروپایی و غیر اروپایی مربوط به میوه های سیب درختی، انار، کیوی، لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتقال، زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، گلابی و … می باشد.
صادرات میوه محبوب ترین تجارت بین بازرگانان
همانطور که عنوان شد، کیفیت بالای میوه های تولید شده در ایران باعث شده است تا کشورمان به قطب اصلی صادرات انواع میوه تبدیل شود. به دلیل کیفیت بالای میوه های ایرانی، صادرات میوه سود قابل توجهی برای بازرگانان به همراه دارد و این موضوع باعث شده تا صادرات میوه به یکی از پرطرفدارترین تجارت ها در میان تجار ایرانی تبدیل شود و افراد زیادی به سرمایه گذاری در این حوزه روی بیاورند.
اما باید توجه داشته باشید که این محبوبیت باعث می شود که رقابت در این حوزه بسیار بالا باشد و تمامی تجار و بازرگانان سعی در ارائه میوه های باکیفیت تر در بسته بندی های شکیل تر دارند تا بتوانند از این طریق، مشتریان بیشتری را جذب نموده و سود بیشتری کسب نمایند.
صادرات میوه همانند سایر محصولات، با چالش های فراوانی مواجه است و برای ورود به این حوزه لازم است تمامی نکات مربوط به صادرات انواع میوه به کشورهای مختلف را بدانید و فعالیت خود را مطابق با اصول انجام دهید. در صورتی که نکات مربوط به صادرات به درستی انجام نشود، ممکن است موجب خسارت های جبران ناپذیری برای صاحب کالا شود. بنابراین در این مقاله قصد داریم تا با بررسی صادرات انواع میوه، کشورهای مناسب برای صادرات میوه را معرفی کرده و مراحل صادرات میوه را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما نیز به دنبال کسب سود از این تجارت پر سود هستید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
کشورهایی که مقصد مناسبی برای صادرات میوه هستند
طبق آمار سازمان تجارت جهانی، صادرات محصولات کشاورزی در ایران افزایش 9 درصدی داشته و عمده محصولات صادر شده از ایران شامل گوجه فرنگی، پسته، هندوانه، سیب درختی، سیب زمینی و خرما می باشند. کشورهایی همچون عراق، امارات، هند، پاکستان، روسیه، افغانستان و ترکیه مهمترین واردکنندگان محصولات ایرانی هستند.

از میان کشورهای نام برده شده؛ دو کشور عراق و روسیه بزرگترین واردکنندگان میوه از ایران محسوب می شوند.
احتمالا میدانید که در صادرات میوه نیز همانند سایر کالاها، ترخیص کالا از گمرک بسیار مهم و با اهمیت است. در ادامه به بررسی صادرات محصولات کشاورزی به این کشورها می پردازیم.
صادرات میوه به عراق
همانطور که عنوان شد، صادرات به عراق از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار می باشد. سیب درختی از میوه هایی است که در کشور عراق بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. طبق آمار، تقریبا 74 درصد واردات سیب درختی به کشور عراق، توسط بازرگانان ایرانی انجام می شود.
دومین میوه مناسب برای صادرات به عراق، خرما می باشد. ایران به عنوان اولین صادرکننده خرما به عراق به شمار می رود.
صادرات میوه به روسیه
دومین کشوری که از پتانسیل بالایی در صادرات میوه برخوردار است، کشور روسیه می باشد. این کشور پهناور، به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی سخت، امکان تولید بسیاری از میوه ها را ندارد و با داشتن 144 میلیون نفر جمعیت، از بزرگترین کشورهای وارد کننده میوه محسوب می شود.
عمده ترین صادرات ایران به روسیه مربوط به خرما می باشد.
مراحل صادرات میوه
برای موفقیت در صادرات میوه، باید تمام مراحل قانونی، تجاری و فنی آن به درستی و با دقت اجرا شود. مهم ترین این مراحل عبارتند از:
• انجام تحقیقات بازار و شناسایی کشور هدف
• بررسی توانایی و اعتبار صادرکننده
• پرداخت هزینه ها و تعرفه های صادراتی
• دریافت مجوزهای بهداشتی و تاییدیه ها
• رعایت استانداردهای بسته بندی
• ترخیص از گمرک
• عقد قراردادهای بین المللی
• حمل و نقل مطمئن و سریع
• برآورد هزینه های کلی صادرات
• دریافت عواید حاصل از فروش محصول در کشور مقصد
همان طور که مشاهده می کنید، ورود به بازار صادرات نیازمند مدیریت حرفه ای و تسلط کامل بر قوانین بین المللی و داخلی است.
نقش حیاتی بسته بندی در موفقیت صادرات میوه
در کنار تمام موارد فوق، نحوه بسته بندی محصولات کشاورزی نقش تعیین کننده ای در موفقیت صادرات دارد. اگر بسته بندی به درستی انجام نشود، حتی با کیفیت ترین محصولات نیز در بازارهای هدف موفق نخواهند بود. بسته بندی شکیل و اصولی نه تنها به ماندگاری محصول کمک می کند، بلکه باعث جذب مشتریان بین المللی می شود.
یکی از اصلی ترین ابزارهایی که به بهبود بسته بندی و ارائه محصولات با کیفیت کمک می کند، استفاده از دستگاه سورتینگ میوه است. این دستگاه ها قادرند میوه ها را بر اساس اندازه، رنگ، وزن و ظاهر دسته بندی کنند و محصولات یک دست و تمیزی را برای صادرات آماده سازند.
چنانچه قصد تهیه دستگاه سورتینگ برای انواع میوه و مرکبات را دارید، می توانید با گروه صنعتی باغداران مبتکر (سورتینگ مبتکر) از طریق شماره تماس 09128703325 ارتباط برقرار کرده و از مشاوره تخصصی و خدمات فروش این مجموعه بهره مند شوید.
zxty4k
c8imxc
5xf8nt
18uyxz